Die getal mense wat deur Nebukadnesar weggevoer is […] was altesaam 4 600 mense. (Jer 52:28 en 30)

Jer 52 is ’n epiloog tot die boek. Die samestellers het dit waarskynlik bygevoeg om aan te toon dat Jeremia se profesieë betroubaar was en vervul is. Sy boodskap oor Juda moet daarom ernstig opgeneem word. Jy kan hiervan ook lees in 2 Kon 24:18 – 25:21 en 27 – 30.
Die getal Jode wat weggevoer is, lyk vir ons klein. Dit is egter nie die groot wegvoering nie; net die laaste klompie wat nog oor was ná die vorige twee wegvoerings (verse 28-30).
Die nuwe koning van Babel, Ewil-Merodak, begenadig koning Jojagin, wat toe al 37 jaar lank in ballingskap was. Hy het slegs 3 maande regeer voordat hy hom aan Nebukadnesar oorgegee het (2 Kon 24:8). Hy kry ’n hoër status as die ander balling-konings en is nie langer as ’n balling hanteer nie, maar as ’n gas aan die koninklike hof in Babel. So eindig dié droewige boek op ’n hoopvolle noot. God se genade is steeds aan die werk.

Naskrif: Môre begin ons (DV) met die Brief van Jakobus.

image_pdfimage_print

Visits: 1

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
fb-share-icon20
Tweet20
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.