Maar hulle het geantwoord: “Ons drink nie wyn nie, want ons voorvader Jonadab seun van Rekab het ons beveel: ‘Julle mag nooit wyn drink nie, nie julle nie en ook nie julle kinders nie.’” (vers 6)

Jonadab seun van Rekab was een van die aanvoerders van Jehu, toe hy die dinastie van koning Agab van Israel beëindig het (2 Kon 10:15-17). Dit was meer as 250 jaar vroeër. In al dié jare was hulle getrou aan hulle voorvader Jonadab se bevel, ook toe die hele Israel en Juda die pad byster geraak en God vergeet het.
Die Rekabiete was die bewys dat jy nie met die stroom hoef saam te gaan nie; dat jy nie hoef te sê: “Maar almal doen dit, daarom kan dit tog nie so erg wees nie” (vers 16).Daar is geen verskoning vir die Jode, of vir die moderne ja-broers en meelopers wat God se weë versaak omdat die samelewing hulle nie meer aan God steur nie.
Die Rekabiete se gehoorsaamheid het nie maklik gekom nie. Dit het offers gevra, wat hulle bestaan elke dag geraak het. Gehoorsaamheid aan God vra dit ook, en nog meer. Hy eis immers onverdeelde trou aan Hom (Eks 20:5; vgl Jesus se antwoord aan Satan in Matt 4:10).

image_pdfimage_print

Visits: 11

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
fb-share-icon20
Tweet20
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.