Dít is suiwer en onbesmette godsdiens voor ons God en Vader: om na weeskinders en weduwees om te sien in hulle ellende, en jouself onbesmet van die wêreld te hou. (Jak 1:27, 2020-vertaling)

As óns moes sê waaruit godsdiens bestaan, sou ons seker nie soos Jakobus in vers 27 geantwoord het nie. Ek vermoed baie van ons sou gesê het: Suiwer en onbesmette godsdiens is om … baie te bid, getrou Bybelstudie te doen, gereeld kerk toe te gaan, deel te neem aan die aktiwiteite van die gemeente, ens. Natuurlik is hierdie dinge deel van ’n suiwer en onbesmette godsdiens. Maar Jakobus vestig ons aandag daarop dat godsdiens uit meer as dit bestaan. Godsdiens wat nie prakties sigbaar word in ons optrede nie, wat net bly by ’n geestelike verhouding tussen jou en God, is tevergeefs; dis nuttelose godsdiens.
Willie Jonker sê oor hierdie gedeelte: “Of ons godsdiens rein en onbesmet is, dit moet nie net blyk uit ons ure van gebed nie, maar veral ook uit wat ons doen as ons van ons knieë af opstaan.” Ek sou wou byvoeg: uit wat ons doen by die huis, in die winkel, op of langs die sportveld, in die agterste ry van die fliek …

image_pdfimage_print

Visits: 6

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
fb-share-icon20
Tweet20
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.