Of dink julle dat die Skrif sonder rede sê dat God die gees wat Hy in ons laat woon, heeltemal vir Homself wil hê? (Jak 4:5)

God wil ons hele hart hê. Hy is met niks minder tevrede nie. Daar is nie so-iets soos ’n midde-weg nie. Jy kies òf vir God en dien Hom met jou hele hart en jou hele siel en jou hele verstand en al jou krag, òf jy kies die wêreld en lewe volgens die reëls en norme van die wêreld.
Dit was die probleem met die Christene aan wie Jakobus skryf: Hulle het gedink hulle kan vir God kies en steeds bly lewe soos die ongelowiges. Nou sê hy: Nie almal kwalifiseer om God se kinders te wees nie. Die Here Jesus het self by geleentheid gesê (Matt 7:21): “Nie elkeen wat vir My sê: ‘Here Here’ sal in die koninkryk van God ingaan nie, maar net hy wat die wil doen van my Vader wat in die hemel is.”
Die vraag is: Maak die feit dat jy ’n Christen is en in God glo, enige verskil aan jou lewe? Maak dit dat jy anders optree teenoor eggenoot, jou kind, jou (skoon)ouers, jou buurman of jou werkgewer of werknemer of politieke teenstander?

image_pdfimage_print

Visits: 11

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
fb-share-icon20
Tweet20
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.