Julle het groot monde gehad teen My, julle het My vermetel aangespreek. Ek het dit gehoor. (Eseg 35:13)

Die Edomiete is die nageslag van Esau, die (ouer) tweelingbroer van Jakob (Gen 25:19 e.v.). Van die begin af was daar wrywing tussen dié twee broers, en selfs nadat Jakob uit Haran teruggekeer het en hy en Esau vrede gemaak het, was die spanning steeds daar (Gen 33:12-16). Op pad na die beloofde land was Edom vir Moses-hulle ’n probleem (Num 20:18-21). Edom se negatiewe houding jeens Israel blyk ook uit die latere geskiedenis, en hulle duik gereeld op as vyand van Israel (vgl o.a. Ps 83:7). Met die val van Jerusalem was hulle leedvermakerig (Ps 137:7).
Maar: God het hulle houding gesien en hulle woorde gehoor (vers 13)! Wat hier op aarde gebeur, bly nie hier nie. God is immers ook hier teenwoordig. Dis ’n onheilspellende waarskuwing vir die spotters en Godloënaars: Hy is niemand se speelmaat nie en Hy laat nie met sy kinders mors nie. Hy weet presies wat in jou lewe aangaan. Dit is ons grootste troos (Heidelbergse Kategismus vraag en antwoord 1) – dat ons in lewe en in sterwe aan Hom behoort, en Hy ons bewaar. Ons lot is in sy sterk hande opgevang.

image_pdfimage_print

Views: 10

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.