Dit is die Here wat die wysheid gee, uit sy mond kom die kennis en die insig. (vers 2)

Liewe koningin Jemen
Dankie vir jou briefie. Ek bid baie vir jou, en dat die Here jou wysheid sal gee oor Adoniram.
So van wysheid gepraat. Ek bly maar met die wysheid besig. Jy sal my seker nie glo nie, maar ek wens ook ek het meer wysheid gehad. Dan sou ek baie minder probleme gehad het, veral in my verhouding met ander mense. Maar ek betrap myself so dikwels dat ek te vinnig reageer en mense in die proses wegstoot, in plaas van aantrek na my toe. Soos die anderdag, toe ek en my seun Rehabeam mekaar so lelik misverstaan het. Ek het al die verkeerde goed gesê, en terwyl ek dit sê, wéét ek ek moenie. En tog, partykeer kry ek nie myself gekeer nie.
Jy sal onthou dat ek gesê het wysheid begin by die vrees van die Here. Ek het so skaam geword toe ek weer daaraan dink, want ek het net skielik besef dat dit my eie skuld is dat ek nie die regte wysheid het nie. Ek laat my nie genoeg deur die Gees van God lei nie. Dis dié dat ek aangaan om die verkeerde goed te sê, al weet ek dis verkeerd. Want ek wil my nie deur die Gees laat voorskryf nie. Ai, jy moet maar vir my ook bid, soos ek vir jou.
Bid elke dag, my liewe vriendin, en stel jouself elke dag van voor af weer in op die leiding van die Gees van God in jou lewe. ’n Mens moet maar elke dag weer oefen om Hom gehoorsaam te wees.
Jou onwyse vriend,
Salomo ben Dawid

image_pdfimage_print

Visits: 24

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
Tweet
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.