Moenie dink jy het die wysheid in pag nie, dien die Here en vermy wat sleg is: dit is die geneesmiddel vir jou, die verkwikking vir jou liggaam. (vers 7-8)

Liewe koningin Jemen
Jou klagtes oor Adoniram laat my nogal baie aan my paleisopsigter Agisar dink. Ek het met hom gepraat, want die troonsaal se vloer was al weer morsig. Ek het al so baie met hom daaroor gepraat! Maar Agisar het in sy eie oë nog nooit in sy lewe ’n fout gemaak nie. Dis altyd die ander wat verkeerd is. Ek het op die ou end maar ophou probeer. Dit help nie om met hom te praat nie. Al wat sal help, is om ’n ander paleisopsigter te kry.
Die verskil tussen hom en Adoniram is natuurlik dat hy al ’n ou man is en teen dié tyd van beter behoort te weet. Maar dit lyk my as ’n mens eers dink hy weet alles, is dit hopeloos. Daarom moet jy maar ferm met Adoniram wees. As jy hom nou toelaat om te dink hy is altyd reg, sal hy nooit leer om na ander se raad te luister nie. En dan kan jy self dink wat sal gebeur as hy eendag op die troon van Skeba sit!
Maar dis natuurlik ’n les wat ons ook maar voortdurend weer moet leer. Ons het mos maar almal die manier om te dink net ons is reg. Daarom probeer ons so hard om die splinter uit ons buurman se oog te haal, en – al die tyd sit daar ’n balk in ons eie oog! En die Here het ook maar ’n moeilike taak om ons te leer en te lei as ons glo ons is volleerd, of hoe?
Sterkte met jou taak met Adoniram. Sê vir hom ek dink die wêreld van hom, en glo dat hy eendag net so wys soos sy ma sal wees.
Jou vriend,
Salomo ben Dawid

image_pdfimage_print

Views: 41

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.