Ek het ook iets gesien wat goed is: dit is aangenaam om te eet en te drink en die lewe te geniet onder al die geswoeg op hierdie wêreld. Dit kom ’n mens toe vir die hele leeftyd wat God hom skenk. (vers 17)

In hierdie verse herinner die Prediker ons daaraan dat die lewe nie nét sleg is nie. Daar is baie om te geniet; trouens, die goeie dinge in die lewe is God se geskenk aan ons.
’n Mens kan deur die lewe gaan en in alles die slegte sien (soos die Prediker oorvloedig uitwys). Jy sal nie hoef te soek na dit wat verkeerd is nie. Die lewe is immers nie regverdig nie. Jy kry dikwels nie dit wat jou toekom nie. Ons leef in ’n gebroke werklikheid. Maar dit bring jou niks in die sak om daaroor te sit en tob nie. Dit maak jou net moeg en moedeloos en suur en boonop slegte geselskap vir ander.
Daarom, fokus op die goeie en geniet dit as ’n gawe van God. Daar is soveel om jou om te waardeer, as jy dit net kan raaksien. Dit maak jou lewe vol van die blydskap wat God gee (vers 19).

image_pdfimage_print

Views: 33

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.