Al wat ek wens, is om Christus te ken … (vers 10)

Ek wonder oor hierdie uitspraak van Paulus, en of ons hom dit kan na-sê. Want dan mag ons fokus niks anders wees nie as net Christus: om Hom beter te ken, om met groter toewyding vir Hom te leef en te volg. Vir Paulus het dit beteken dat hy baie dinge wat eers vir hom allesoortreffend belangrik en selfs heilig was, moes los, want nou het sy lewe nie langer gedraai om wat vir homself belangrik was nie, maar om wat Christus van hom verlang: die koninkryk van God, en mense.
Dit is nie ’n klompie reëls wat ons moet nakom nie; dis ’n lewenswyse.
Christen-wees gaan daarom dat ek met hart en siel vir die Here leef en, in Christus se eie woorde, my beywer vir die koninkryk van God en die wil van God (Matt 6:33). Laat ek dit anders stel: as jy die hele week lank niks verkeerds gedoen het nie, het jy nie noodwendig verenig met Christus geleef nie.
Om Christus te ken, gaan om ’n verenig-wees met Hom, sodat sy wil joune word. Dan leef jy nie meer jou eie drome en ideale nie.
Kom ons span ons daarvoor in (vers 12)!

image_pdfimage_print

Visits: 19

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
fb-share-icon20
Tweet20
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.