Maar van onheilige en sinlose verdigsels moet jy wegbly. Oefen jou liewer om in toewyding aan God te lewe. (vers 7)

Wat is die kerk se taak in tye waarin daar stemme opgaan wat mense kan verwar?
Paulus se raad aan Timoteus kan ons help. In ’n neutedop: fokus op die Here en op jou eie lewe voor Hom, nie op ander en hulle verkeerde standpunte nie.
Hy sê ons moet op ons hoede wees vir dwaalleer (vers 1-5) en wegbly van ’n gestryery met andersdenkendes (vers 7). Dit verg geloofsonderskeiding en toewyding aan God (vers 7). In plaas daarvan om ander te wil reghelp, kyk liewer na jouself, soos die Here Jesus ons geleer het (Matt 7:5). Moenie so besig wees met ander se verkeerde sienings dat jy jou eie geestelike lewe afskeep nie. Verder: wees vir die gelowiges ’n voorbeeld in woord en gedrag, in liefde, geloof en reinheid (vers 12). Eers dan sal ander hulle aan ons steur (vers 16).
Om Christen te wees in ’n tyd waarin daar nie glashelder antwoorde op al ons vrae is nie, is uitdagend. Dit vra dat ons self agter Jesus sal aanloop; dat ons in beskeidenheid en met integriteit die liefde van Christus sal uitleef (vers 16).

image_pdfimage_print

Views: 46

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.