As ek gaan lê, slaap ek goed; ek word ook weer wakker, want die Here sorg vir my. (vers 6)

Psalm 3 is ’n goeie voorbeeld van ’n klaaglied (’n psalm waarin die digter by die Here sy lot bekla, maar ook aan die Here vasgryp vir uitkoms).
Die digter wil ons oorreed om in ons nood met die Here in gesprek te tree en op Hom te vertrou. Ons kan in enige noodsituasie ons probleem aan die Here vertel. Hy is die Een wat antwoord en daadwerklik ingryp, en wat die enigste Bron van sekerheid is. Dit stel ons in staat om weer ons koppe op te tel en ons probleme en die wêreld in die gesig te kyk.
Wat sê hierdie psalm vir jou as jy bang is? Dit nooi jou uit: Kom met jou vrese na God toe. Kom kla soos die digter by Hom. As jy dit doen, sal Hy jou ook laat onthou wat Hy alreeds in Christus vir jou gegee het: die voorreg dat jy vir God “my God” kan sê (Rom 8:14-17); die troos dat jy nooit weer vir die dood bang hoef te wees nie; en die vreugde dat jy op pad is na die ewige lewe by God.

image_pdfimage_print

Visits: 10

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
Tweet
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.