Ek sien hom, maar hy kom nie nou al nie, ek kyk na hom, maar hy is nie naby nie, daar kom ’n ster uit Jakob, daar staan ’n heerser in Israel op. Hy verpletter die voorkop van Moab, hy vernietig al die opstandiges. (vers 17)

God open Bileam se oë nou (vers 15,16) om ook die toekoms van Moab te sien. Hy sien dat daar in Israel ’n koning sal kom wat Moab én die omringende volke sal verpletter. Ons weet uit die latere geskiedenis dat dié koning koning Dawid was. Hy het al die omringende volke onderwerp en só ’n magtige ryk opgebou. God is die Een wat besluit oor die nasies, en soos Hy besluit, gebeur dit.
Dié voorspelling van Bileam het ook ’n verdere vervulling gehad in Jesus Christus. Hý is die helder Môrester (Op 22:16) van Bileam se waarsegging, hoewel Bileam dit natuurlik nooit kon weet nie. God het die mag om die toekoms oop te breek vir sy koninkryk en sy kinders. Dit het Hy in Christus gedoen, veral toe Jesus Satan op Golgota verslaan het. Niks kan Hom stuit nie, en daarom kan ons met hoop lewe, selfs te midde van ’n deurmekaar en selfs vyandige wêreld.

image_pdfimage_print

Views: 16

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.