Maar God bewys sy liefde vir ons juis hierin dat Christus vir ons gesterf het toe ons nog sondaars was. (5:1)

Geloofsekerheid, die wete dat jy in die hiernamaals by God sal wees, is vir baie mense geen sekerheid nie, maar eerder ’n onsekerheid. Hulle wonder of hulle dit gaan maak, want dalk is daar iets in hulle lewe wat hulle sal diskwalifiseer. Daarom hoop hulle maar vir die beste. Wie weet of hulle goed genoeg glo, en of hulle genoeg goeie werke gedoen het?
Só bedink kan daar natuurlik geen sekerheid wees nie. Gelukkig werk God se verlossing nie so nie. Christus het vir ons gesterf toe ons nog sondaars was. Niks in ons het sy sterwe verdien nie. Dít was die “moeilike” deel van die verlossingsplan – dat God na ons uitgereik het terwyl ons dit nie verdien het nie. Maar nou is ons geredde sondaars en God se kinders. Hoekom sal Hy ons nou prysgee? Ons is immers duur gekoop (vers 9-10).
Jou sekerheid berus nie in enige iets wat jy doen nie. Dit lê in God se liefde (vers 5; Joh 3:16); in Jesus se offer vir jou. En God doen nie halwe werk nie. Dís hoekom jy seker kan wees van die ewige lewe!

image_pdfimage_print

Views: 16

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.