Mens, wanneer ’n land teen My sondig en heeltemal troueloos word, en Ek steek my hand teen hom uit […] sou selfs daardie drie manne van ouds, Noag, Daniël en Job wat volgens my wil geleef het, net hulleself in die lewe kon hou, sê die Here my God. (Eseg 14:13-14)

Blykbaar het die ballingskap nie die Jode tot inkeer gebring nie. In Eseg 14 kom hulle doodluiters na Esegiël en vra dat hy die Here vir hulle moet raadpleeg (vers 1). God is egter nie te vinde daarvoor nie (vers 3). Die enigste woord wat hulle van God af kry, is ’n dringende oproep tot bekering (vers 6).
Niemand kan ’n mens of volk red wat van God afvallig geword het nie, selfs nie die geloofshelde van ouds, Noag, Daniël en Job nie (vers 14). (Ons ken Noag en Job uit die Bybel. Ons weet nie wie Daniël was nie. Dit kon nie die Daniël van die Bybel wees nie, want hy het self eers in die ballingskapstyd geleef. Moontlik was dit ’n Fenisiese koning, bekend vir sy regverdigheid.)
Net gelowiges sal gered word, en nie eens hulle volwasse kinders saam met hulle nie. Elkeen moet self voor God rekenskap gee. Ek en jy ook.

image_pdfimage_print

Visits: 14

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
fb-share-icon20
Tweet20
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.