Maar toe hy eenmaal die mag het, het Ussia ingenome geword met homself, en dit was die begin van sy einde. (2 Kron 26:16)

Arrogansie is ’n beroepsrisiko vir hulle wat in magsposisies is. Mag en aansien kan ’n mens maklik verlei om te dink dat jy bo uitgekom het deur jou eie vernuf. En jy kan dan begin dink dat reëls net vir gewone mense geld; dat jy bo reëls verhewe is, of dat jy jou eie reëls maak, want jy is anders.
Dit was koning Ussia se ondergang. Hy was maar sestien toe hy koning geword het, en was ’n wonderlike koning omdat hy die raad van die priester Sagaria gevolg het (vers 1-5). Maar later, ná sy militêre suksesse, het hy sy hand oorspeel deur homself dinge aan te matig wat slegs vir priesters beskore was (vers 16). Die dringende waarskuwings van die priester Asarja het op dowe ore geval. Daarom het God hom met melaatsheid getref, wat sy einde beteken het.
Hoogmoed kom inderdaad voor die val (Spr 16:18; Jes 5:15) Daarom waarsku Paulus in Rom 12:3 dat ’n mens beskeie moet wees. Dit was ook ’n saak waaroor Jesus dikwels met sy dissipels gepraat het (bv Matt 18:1-3 en Matt 20:25-28).

image_pdfimage_print

Views: 8

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.